Onze uitgangspunten

  • Dichtbij ervaart dat in een gezin met een kind met een handicap vaak alle gezinsleden belemmerd worden in het functioneren.
    Dit wordt pas onderkend als er stressproblemen, psychosomatische klachten, opvoedingsproblemen met de andere kinderen, verlies van werk en carrièremogelijkheden optreden. De gevolgen zijn dan ernstiger en moeten worden bestreden tegen uiteindelijk hogere kosten voor zowel gezin als samenleving.
  • Wij werken eraan dat de dienstverlening aan gezinnen efficiënter en gezinsvriendelijker wordt georganiseerd door vanuit een gezinsvriendelijk vertrekpunt de verschillende vormen van dienstverlening op elkaar af te stemmen, slimme hulpmiddelen in te zetten en indien nodig te laten ontwikkelen, het huis ‘slim’ te maken en het gezin te ondersteunen bij de hulp en ondersteuning zelf te coördineren.
  • Wij vinden dat de kinderopvang en het onderwijs moet leiden tot een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Afstemming tussen thuis, kinderopvang en school is daarin cruciaal; vorming en onderwijs moeten afgestemd zijn op de belevingswereld van de kinderen.
  • Wij vinden dat procedures en protocollen dienend dienen te zijn en niet bepalend voor de aanpak.
  • Ons uitgangspunt is dat alle gezinsleden zo goed mogelijk hun persoonlijk leven moeten kunnen leiden, ondanks de handicap of sociale en/of financiële problemen van een van de gezinsleden; iedereen heeft recht op eigen maatschappelijke ambitie en geluk.

Ut eget ligula ac lorem bibendum feugia

Nulla eget molestie diam. Duis euismod a leo quis suscipit. Sed tellus ante, lobortis vel elit ullamcorper, hendrerit viverra nisi. Sed ultrices tempor quam, id convallis ex molestie sed. Proin venenatis dolor urna, ac sollicitudin felis pulvinar eu.

Nullam vitae ex elementum sem rhoncus posuere

Ut eget ligula ac lorem bibendum feugiat vitae a sapien. Donec a laoreet diam. Pellentesque id leo convallis, tristique purus a, porttitor lacus. Nullam vitae ex elementum sem rhoncus posuere. Aenean egestas ultricies turpis, porta lobortis tortor commodo nec.